Beveiligingstips om te voorkomen dat u uw computergegevens kwijtraakt

Dieb klaut DatenBij het gebruik van uw computer is het natuurlijk van belang om uw gegevens goed te beveiligen en te beschermen. U zorgt er op die manier voor dat anderen er geen toegang tot hebben, maar u er daarnaast zeker van bent dat er niets verloren zal gaan.

Back-up maken

Het is allereerst verstandig om regelmatig een back-up te maken en er op die manier voor te zorgen dat uw gegevens op een goede manier beveiligd zijn. Door de meest belangrijke bestanden regelmatig op een externe harde schijf of DVD op te slaan zorgt u ervoor dat u de gegevens niet zomaar kwijt kunt raken. Of het nu gaat om een crash of diefstal van de gegevens, u kunt in ieder geval terugvallen op een recente back-up. Zorg er wel voor dat u de back-ups regelmatig maakt en u ook daadwerkelijk de belangrijke gegevens weet te selecteren.

Online in de cloud

Daarnaast is het een goed idee om uw gegevens online op te slaan, aangezien het tegenwoordig steeds beter mogelijk is om in de cloud te werken. Dit houdt in dat uw gegevens niet alleen op uw computer, maar ook op een centrale server worden opgeslagen. In combinatie met een goed beveiligde verbinding zorgt dit ervoor dat uw gegevens niet verloren gaan tijdens een crash of bij diefstal. Daarnaast kunt u op iedere computer gebruik maken van de gegevens, mits u maar de beschikking heeft over een werkende verbinding met het internet.

Goede firewall en antivirussoftware

Tenslotte dient u ervoor te zorgen dat uw computer zelf op een uitstekende manier beveiligd is, om ervoor te zorgen dat uw computergegevens niet zomaar toegankelijk zijn voor anderen. Zorg er in ieder geval voor dat u beschikt over een firewall die ongewenste verbindingen zal blokkeren, maar u daarnaast ook beschikt over goede kwijtraakt . Een virus of een ongewenste verbinding kan voor vervelende problemen zorgen, aangezien men op die manier gegevens kan verwijderen of ontvreemden. Met deze handige tips zorgt u voor een goede beveiliging van uw computergegevens, waardoor u daar op een veilige manier mee kunt werken en mee om kunt gaan. 

Foto:drubig-photo – Fotolia
Gerelateerde artikelen:

Tags: , , ,