5 tips om de inbraakveiligheid van uw huis te verbeteren

En huisbrekerWilt u de inbraakveiligheid van uw huis verbeteren? Dan kunt u gebruik maken van deze 5 tips. Met deze tips zorgt u ervoor dat u uw woning op een goede manier af kunt sluiten, maar dat u eventuele inbrekers daarnaast een stap voor kunt zijn.

Inbraakmarkeringen herkennen

Het is allereerst van belang om inbraakmarkeringen te herkennen, aangezien dieven er over het algemeen van houden om te ‘testen’ of u veel thuis bent. Ze plaatsen een stuk vuil of een grote tak bij uw woning, dat ieder ‘normaal mens’ snel op zou ruimen. Als het niet wordt opgeruimd gaan ze er vanuit dat u er niet bent en is uw huis een mogelijk doelwit.

Deuren en ramen afsluiten

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om ramen en deuren zo goed mogelijk af te sluiten, ook wanneer u maar even weg bent. Zorg er daarnaast voor dat de gemakkelijk toegankelijke ramen net als de deur afgesloten kunnen worden met een slot.

Laat een lamp branden

Ook kunt u de inbraakveiligheid van uw huis verbeteren door de indruk te wekken dat er gewoon iemand thuis is. U kunt dat onder andere doen door een lamp te laten branden in uw woning, eventueel in combinatie met een klokje dat ervoor zorgt dat deze overdag ook weer uit gaat.

Sleutels goed opbergen

Ten vierde is het natuurlijk verstandig om alle sleutels goed op te bergen en die in ieder geval nooit in het zicht te laten liggen of hangen. Berg ze netjes op en laat ze ook niet in de deur zitten, ook al zijn ze op dat moment niet direct zichtbaar.

Gebruik geen sociale media

Tenslotte is het verstandig om via de sociale media niet te delen wanneer u op vakantie gaat. Dieven kunnen ook gebruik maken van de sociale media en kunnen op die manier eenvoudig bepalen wanneer u er niet bent en ze uw woning eventueel kunnen gebruiken als doelwit.

Foto: Dan Race – Fotolia
Gerelateerde artikelen:

Tags: , , , ,